Ultra V PDO injektion

Ultra V PDO-behandling

Ultra V PDO är världens första injektionsbehandling med PDO material. En helt säker metod som möjliggör kollagenstimulering med enbart ett fåtal nålstick.

Vad är Ultra V PDO-behandling? 

Ultra V PDO-injektion är en patenterad och unik injektionsbehandling som möjliggör kraftfull kollagenstimulering. En säker behandling med enbart ett fåtal nålstick och minimal återhämtning. Produkten som injiceras förkortas PDO vilket är ett beprövat material som används inom kirurgi i decennier. Därmed finns vetenskapliga studier samt långvarig uppföljningstid på PDO som material inom både medicinska och estetiska sammanhang.  Utifrån dessa erfarenheter och studier kan främmande kroppsreaktioner, allergier och ogynnsamma effekter helt uteslutas.  Materialet är fullständigt biologiskt nedbrytbart. 

Syfte med injektionsbehandlingen?

Ultra V PDO-injektion syftar till stimulera hudens egna kollagenaktivitet för återskapa spänst, elasticitet och en fastare hud.  På så sätt kan man uppnå en uppstramande effekt. Effekten av PDO-injektions behandling har således ett helt annat syfte än hyaluronsyrebehandling (“fillers”)som i regel används för att skapa volym snarare än stimulering av hudens bindväv.

Vanliga behandlingsområden med Ultra V PDO?

Vanliga behandlingsområden med Ultra V PDO inkluderar mellan och nedre delen av ansiktet vilket innebär kinder, nasolabialveck, käklinje och marinoettlinje. Är även en mycket effektiv injektionsbehandling av känsliga områden som under ögonen (vid mörka ringar och insjunkenhet) där behandlingen inte drar till sig vätska som andra metoder kan göra.

Att tänka på? 

Precis som vid alla injektionsbehandlingar finns risk för blåmärken och svullnad. De närmsta dagarna efter genomförd behandling bör bastubad, intensiv träning och ansiktsmassage undvikas. I övrigt kan du återgå till vardagliga aktiviteter. Inför din behandling behöver du inte förbereda dig eller tänka på något särskilt. Behandlingen tar cirka 30 minuter. Produkten innehåller lokalbedövning. Om önskas finns också möjlighet till att komma en stund innan besöket för applicering av lokal bedövning i form av kräm. 

Hur många injektionsbehandlingar krävs? 

Inför en eventuell behandling rekommenderas alltid en konsultation för individuell behandlingsplan. I regel rekommenderas en kur på 3 behandlingar med cirka 2-3 månader emellan.

Vem passar att göra Ultra V PDO-injektion?

Ultra V PDO-injektion passar både kvinnor och män, yngre och äldre. Yngre kan göra behandlingen för att kontinuerlig bibehålla en ungdomlig hud och äldre för att få ett mer ungdomligt utseende. Metoden är även lämplig för en person som önskar minimalt antal stick eller är smärtkänslig då konvalescensen efter är mycket lindrig. 

Resultat av Ultra V PDO-behandling

Injektionsbehandling med Ultra V PDO av mellan och nedre delen av ansiktet, det vill säga hela området nedom ögonen  till käklinje. Bilderna är tagna före genomförd Ultra V PDO-injektionsbehandling samt 1 månad efter första behandlingen.