Mesoterapi

Microneedling

Mesoterapi eller microneedling, en målinriktad behandling med eller utan nålar 

Vad är mesoterapi?

I takt med att huden åldras förändras dess egenskaper och många upplever att huden blir strävare, torrare och mindre spänstig. Mesoterapi är en icke-kirurgisk behandling som gör det möjligt att återfå en fräschare och ungdomligare hud.

På Complete Skin arbetar vi både med mesoterapi med och utan nålar. Vid behandlingen slussas vitaminer, hudföryngrande ämnen och fukt i form av hyaluronsyra, in i hudens yttersta lager. Syftet är att vitalisera huden, ge den ökad lyster samt behandla fina rynkor och linjer.

På Complete Skin används särskilda sammansättningar  av serum som komponerats av vår hudläkare Dr. Anne Birgitte Undén. Bland annat används Epidermal Growth Factor, EGF, och Idebenone som reparerar huden samt behandlar och motverkar pigmentering. Vid behov använder vi även microneedling penna som ger en fraktionerad och kontrollerad hudföryngring med kort återhämtningstid. 

Mesoterapi med nålar

Mesoterpi med nålar kallas även microneedling.  Vid en microneedling behandling görs små ytliga hål i huden och via dessa kan aktiva ämnen tillsättas. Syftet är att vitalisera huden, ge den ökad lyster samt behandla fina rynkor och linjer. Vid behov använder vi även microneedling penna som ger en fraktionerad och kontrollerad hudföryngring med kort återhämtningstid.

 

Mesoterapi utan nålar

På Complete Skin använder vi även CryoStamp, en nålfri form av mesoterapi. Ultra V CryoStamp, kombinationsterapi som med hjälp av jontransport och temperaturskiftningar används för att effektivt återhämta och stabilisera huden efter estetiska behandlingar. Ultra V CryoStamp kan även genomföras som en inviduell behandling för att effektivt forsla ned och tillföra huden vävnadsstimulerande ämnen.

Behandlingsområden 

Mesoterapi används i huvudsak på ansikte, hals, dekolletage och handryggar. Metoden kan användas för att behandla och motverka acne, rosacea, celluliter, bristningar, rynkor och fina linjer. Den kan också hjälpa personer med blandad och obalanserad hy, eller de som har en torr och uttorkad hud.

Mesoterapi passar personer i olika åldrar och anpassas efter behov, säger Anne Birgitte. Oftast utförs behandlingen som kurer och behandlingen bör upprepas för att bibehålla resultatet.

  • Acneärr
  • Rynkor/ fina linjer
  • Förstorade porer
  • Slapp och åldrad hud
  • Pigmentering
På Complete Skin genomförs microneedling behandling av legitimerad sjuksköterska.