Mesoterapi

Microneedling

Mesoterapi eller microneedling, en målinriktad behandling med eller utan nålar 

Vad är mesoterapi?

I takt med att huden åldras förändras dess egenskaper och många upplever att huden blir strävare, torrare och mindre spänstig. Mesoterapi är en icke-kirurgisk behandling som gör det möjligt att återfå en fräschare och ungdomligare hud.

På Complete Skin arbetar vi både med mesoterapi med och utan nålar. Vid behandlingen slussas vitaminer, hudföryngrande ämnen och fukt i form av hyaluronsyra, in i hudens yttersta lager. Syftet är att vitalisera huden, ge den ökad lyster samt behandla fina rynkor och linjer.

På Complete Skin används särskilda sammansättningar  av serum som komponerats av vår hudläkare Dr. Anne Birgitte Undén. Bland annat används Epidermal Growth Factor, EGF, och Idebenone som reparerar huden samt behandlar och motverkar pigmentering. Vid behov använder vi även microneedling penna som ger en fraktionerad och kontrollerad hudföryngring med kort återhämtningstid. 

Mesoterapi med nålar – microneedling

Mesoterpi med nålar kallas även microneedling.  Vid en microneedling behandling görs små ytliga hål i huden och via dessa kan aktiva ämnen tillsättas. Syftet är att vitalisera huden, ge den ökad lyster samt behandla fina rynkor och linjer. Vid behov använder vi även microneedling penna som ger en fraktionerad och kontrollerad hudföryngring med kort återhämtningstid.

Mesoterapi utan nålar – Ultra V CryoStamp

Ultra V CryoStamp, en nålfri form av mesoterapi som med hjälp av jontransport och temperaturskiftningar används för att effektivt återhämta, stärka och stabilisera huden. Ultra V CryoStamp kan även genomföras som en individuell behandling för att effektivt forsla ned och tillföra huden vävnadsstimulerande serum. I samband med behandlingen slussas ett individanpassad cocktail av serum in i huden. Sammantaget uppnås en uppstramande effekt från kylan, lyster, jämn hudton. Behandlingen är perfekt för att boosta din hud kontinuerligt eller inför en fest eller när du vill känna dig extra fin.

Behandlingsområden för mesoterapi

Mesoterapi används i huvudsak på ansikte, hals, dekolletage och handryggar. Metoden kan användas för att behandla acne, rosacea, celluliter, bristningar, rynkor och fina linjer samt förbättra hudstruktur. Den kan också hjälpa personer med blandad och obalanserad hud, stora porer, ytliga pigment eller de som har en torr och uttorkad hud.

Mesoterapi passar personer i olika åldrar och anpassas efter behov, säger Anne Birgitte. Oftast utförs behandlingen som kurer och behandlingen bör upprepas för att bibehålla resultatet.

  • Acneärr
  • Rynkor/ fina linjer
  • Förstorade porer
  • Slapp och åldrad hud
  • Pigmentering