Botox

Botox Stockholm

Botulinumtoxin, även kallad Vistabel/ Botox, har i decennier använts inom medicin. Idag är metoden en av världens vanligaste behandlingar inom estetik för att förebygga, släta ut och reducera/ta bort rynkor och linjer. I tillägg kan våra behandlingar med botox i Stockholm behandla överdrivna svettningar, migrän, spänningshuvudvärk och tandgnissel.

Vad är Botulinumtoxin/Botox?

Botulinumtoxin (Botox) är ett säkert och välbeprövat muskelavslappnande läkemedel som injiceras för att lokalt blockera nervsignaler. På så vis kan muskelns förmåga till kontraktion kontrolleras. Med avseende på hudens åldrande så kan redan synliga linjer och rynkor kan slätas ut samt områden som påvisat överaktivitet kan förebyggas för att bibehålla ett ungdomligare och vaknare ansikte. 

Behandlingsområden? 

Indikationsområden inkluderar behandling av rynkor och linjer som skapas av ansiktsrörelser eller musklernas mimik. Dessa uppkommer ofta naturligt så som när vi ler, kisar mot starkt ljus, är bekymrade, rynkar pannan eller området mellan ögonbrynen. I tillägg kan botox även användas för att effektivt behandla spänningshuvudvärk, migrän, tandgnissel och oönskad svettning (hyperhidros). De vanligaste behandlingsområden med botox som vi på Complete Skin behandlar inkluderar:

  • Bekymmersrynkan mellan ögonbrynen
  • Kråksparkar runt ögon
  • Rynkor i pannan
  • Rynkor runt mun
  • Mungipor 
  • Migrän/ spänningshuvudvärk 
  • Kraftiga svettningar (ex händer, fötter, hjässa, ljumske, armhåla) 
  • Tandgnissel

Vilka resultat kan förväntas vid behandling med botox?

Full effekt av en behandling med botox syns efter ca 7-14 dagar. Därefter håller resultatet i cirka 3-6 månader beroende på individen. För att bibehålla effekten av ett utvilat och ungdomligt ansikte kan botoxbehandlingen upprepas kontinuerligt. Vid regelbunden behandling med botox blir muskeln med tiden något svagare vilket gör att effekten av genomförd behandling hålls längre. Om behandling upphör återgår rörelsen helt. 

Botox före och efter behandling